ישראל, 2021. ואנחנו במחסני יין ערכנו את טקס “יין השנה”. זהו טקס מדומיין, כמובן. אבל היין שבחרנו? אמיתי לגמרי.

הכירו את היין הכי טוב שאני וצוות המחסן שתינו השנה – פלם קלאסיקו, של יקב פלם.

 

1. קצת רקע: יקב פלם

יקב פלם הוקם בשנת 1998 על ידי גולן וגלעד פלם, במטרה לייצר בישראל יין ברמה הבינלאומית הגבוהה ביותר.

פלם ממוקם בחלקת גן עדן, בלב הרי יהודה, מוקף בכרמים שלו – אל מול הנוף עוצר הנשימה של הרי ירושלים.

 

חנות יין אונליין

 

*כל הזכויות לתמונה שמורות ליקב פלם

יקב פלם, הוא יקב משפחתי במלוא מובן המילה: אב המשפחה ישראל פלם, היה היינן הראשי ביקבי כרמל והוא מהאבות המייסדים של הייננות המודרנית בישראל. הבן הבכור, גולן, הפך עם השנים ליינן מקצועי גם הוא. התשוקה ליין עברה גם אל האח הצעיר, גלעד, בעל השכלה בניהול ושיווק, אותם הוא משלב בתפקידו ביקב. בנוסף, הניסיון העסקי של קמי, האם, הוא חלק בלתי נפרד מהצלחת העסק. האחות הקטנה גפן כבר נולדה לתוך מציאות בה יין מהווה חלק מה DNA המשפחתי, ובשלב מוקדם בחייה הצטרפה אל היקב כצלע היצירתית והמנצחת.

 

2.פלם קלאסיקו: קווים לדמותו

סוג היין: אדום יבש – בלנד של מספר זנים

זני הענבים שמרכיבים את הבלנד: מרלו, סירה, פטי ורדו, קברנה סוביניון וקברנה פרנק

בציר זמין לשתייה: 2018 או 2019

איזור הגידול של הענבים: הרי יהודה

אחוז האלכוהול: 14%

כשרויות: בד”צ בית יוסף, הרבנות האיזורית ו-O.K הבילנאומית

 

 

 

 

פלם קלאסיקו

*כל הזכויות לתמונה שמורות ליקב פלם

 

 

3.על האומנות

הפלם קלאסיקו הוא יין שהוא לא פחות מאומנות. סאטו. סוף פסוק.

וכראוי למעמדו, ביקב פלם מתארים את תהליך הכנת הפלם קלאסיקו, כמלאכת מחשבת, שאין שנייה לה: “כל אחד מהזנים נבצר במועדו האופטימלי ומטופל בנפרד עד שלב יצירת הבלנד. עם הגעתם ליקב עוברים הענבים תהליך ריסוק והפרדה מהשזרות. מיד לאחר מכן עובר התירוש יחד עם קליפותיו למיכל מקורר. כל זן מותסס בנפרד, בטמפרטורה של 25ºc-26ºc למשך 14-15 ימים. עם גמר התסיסה מופרד היין ממשקעיו ומאוחסן במיכלי נירוסטה לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים.. “בסיום התהליך, היין מתיישן עשרה חודשים בחביות עץ אלון אירופאיות. לאחר שלב הבקבוק עובר היין למרתפי היקב שם הוא זוכה להתיישן שישה חודשים נוספים”.

יצירת מופת, או מה?

 

בהזדמנות קודמת, כתבתי על 5 יינות בוטיק ישראלים נוספים שהם לא פחות מאומנות >>

 

 

4.יאללה, לשתות

אין חכם כבעל ניסיון. ועד שיוכח אחרת, אין דרך טובה יותר לכתוב המלצה על יין, מאשר לשתות אותו בזמן הכתיבה. אז דעו לכם, שבזמן כתיבת שורות אלו, היין האדום של יקב פלם נמזג אל הכוס שלי (מה לא אעשה בשביל מבחן טעימה בלייב?)

 

ומה גיליתי?

  • ליין יש ארומה נעימה, רכה ומלטפת – ששולחת אותך במרחבי הדימיון רחוק רחוק – אל תוך הכרמים של איזור כפרי בבורדו.
  • הטעם – מושלם. כזה שאתה לא רוצה להפסיק לשתות ממנו לעולם.
  • הגוף – בינוני, אפשר להגיד כמעט מלא. אבל בינינו, מה זה משנה?
  • ליין יש מעט חמיצות – אבל בדיוק במידה הנכונה.
  • והגילוי המסעיר ביותר: אם שותים את הפלם קלאסיקו לבד, אפשר בקלות לסיים את הבקבוק בלי לשים לב 😉

 

 

5.בואו, נסכם

בישראל מייצרים עשרות אלפי סוגים של יינות אדומים יבשים. מתוכם אלפי סוגים של בלנדים שונים. ומהם, לא מעט יינות שמשתמשים בדיוק באותם זני הענבים כמו היין של יקב פלם. אבל, פלם קלאסיקו יש רק אחד. וזה היין הכי טוב ששתיתי בשנת 2021.

 

תודה שקראתם!

מה עוד?

אם הצלחתי לשכנע אתכם שפלם קלאסיקו, הוא היין הכי טוב שתשתו:

כאן אפשר לקנות אותו במחיר הזול בישראל >>

 

מעדיפים יינות אדומים אחרים?

יש לנו מעל 300 סוגים שאפשר לבחור ביניהם >>